top of page

VISIE
 
Home: Visie

Praktijk voor Integrale Therapie, kort P!T, is een plek waar duurzame gezondheid voorop staat.

Als team willen we met gebundelde krachten samen op weg gaan met mensen die vastzitten – lichamelijk en/of mentaal – en die werk willen maken van duurzame verandering  in hun persoonlijk gezondheidsperspectief.
We willen er zijn voor mensen die hun gezondheid nog te veel opsplitsen in verschillende aparte onderdelen waardoor ze schijnbaar weinig tot niets met elkaar te maken hebben. Hierdoor krijgen, ondanks de beste intenties, een blijvende gewichtscontrole, aanvaardbare bloedrukwaarden, een evenwichtige cholesterol, een voldoende goede nachtrust, bewegingsdoelstellingen, etc… doorgaans geen lang leven beschoren.


Vanuit een duurzame en integrale kijk op gezondheid willen we mensen ondersteunen en begeleiden in hun groeiproces naar een persoonlijke en gezonde levensstijl. Duurzaam om op lange termijn te kunnen profiteren van de gezondheidskeuzen die vandaag worden gemaakt. Integraal omdat gezondheid het synergetisch resultaat is van verschillende pijlers, zowel op lichamelijk als mentaal terrein. Gezondheid krijgt op die manier de ruimere betekenis van levenskwaliteit.

Want wat levert dat op, een gezonde levensstijl?

Vooreerst is het niet zo dat dé gezonde levensstijl bestaat. Gezond leven draait niet om één waarheid, één weg. Het gaat steeds om een persoonlijk groeiproces, waarbij soms kleine aanpassingen in levensstijl al een groot effect kunnen hebben op de levenskwaliteit.

Gezonder leren leven is vooral ervaren hoe het voelt om te leven met

  • meer energie

  • een gezond gewicht

  • een betere immuniteit

  • veel goesting in de dag

  • meer mentale veerkracht

  • appreciatie voor wat het leven biedt

Gezond leven gaat dus ook, en vooral, over een zelfbewuste zorg voor lichaam en geest, om (daar waar het kan) meer regie te kunnen nemen over de eigen gezondheidstoestand. Gezond leren leven betekent m.a.w. het eigen vermogen van lichaam en geest optimaal te leren inzetten om zelfregulerend en zelfbewust met de uitdagingen van het leven te kunnen omgaan. 

 

Omdat kundig met lichaam en geest omgaan een kunst is, levenskunst.

METHODEN
 
Home: Methoden

Laten we beginnen met JOUW GEZONDHEID, want daar draait het in P!T allemaal om.

Wat betekent gezondheid voor jou?

Wat anderen al zeggen...

"Gezondheid betekent voor mij kunnen functioneren, een lichaam en geest in evenwicht en in verbinding kunnen komen." (B.)

'Gezond leven is voor mij structuur in mijn dag en rust in mijn hoofd kunnen brengen." (L.)

"Leven zonder al te veel ongemakken en kunnen genieten van sport, lekker eten en warme relaties." (E.)

"Mij goed in mijn vel voelen en gelukkig zijn." (N.)

Zo veel mensen er zijn, zo veel omschrijvingen wellicht ook...

We lezen veel persoonlijke nuances en tegelijk stellen we vast dat gezondheid bij de meeste mensen niet op één pijler alleen rust en meer is dan gewoon 'niet ziek zijn' of 'vrij zijn van klachten'.

Wel, ook in P!T staan we niet op één been.

Duurzaam en integraal werken rond gezondheid doen we met het ganse team, met gebundelde krachten vanuit dezelfde visie en tegelijk ieder vanuit zijn of haar specifieke achtergrond. Jouw gezondheidskwaliteit versterken of behouden is onze gezamenlijke zorg. Een zorg waarbij, naast therapie, preventie en educatie de fundamenten zijn.  

PIT-berlaar-jdw-132.jpg

Osteopathie

_DSC3465.jpg

Eutonie

PIT-berlaar-jdw-151.jpg

Massage

JOUW

GEZONDHEID

344301666_611932727511394_9195831566257068850_n.jpg

Integraal traject 

PIT-berlaar-jdw-160.jpg

Voeding

Wat kan je verwachten van een integrale gezondheidsbegeleiding?

Met een PERSOONLIJK INTEGRAAL TRAJECT geven we onze gezondheidsbegeleiding concreet vorm door je persoonlijke groeikansen in kaart te brengen, te verruimen en te vertalen naar een bruikbare leefstijlstrategie. Op deze manier heb je een gepersonaliseerd strategisch actieplan in handen waarmee je op een integrale manier aan de slag kan gaan met relevante gezondheidsdomeinen: voeding, ademhaling, beweging, lichaamsbewustzijn en mentale rust. Het doel van de begeleiding is gericht op een toename van de algemene gezondheidskwaliteit, wat bij jezelf, in de tijd en de ruimte die daarvoor nodig is, concreet voelbaar wordt als meer veerkracht en vitaliteit. Samen gaan we voor een duurzame kwaliteit van leven, voor de levenskunst van een gezonde geest in een gezond lichaam.

Uiteraard blijft het mogelijk, naast het integraal traject, gebruik te maken van onze verschillende vormen van dienstverlening afzonderlijk. Ons team staat voor je klaar!

Home: Team
TEAM
PIT-berlaar-jdw-025.jpg

Toon
Van Brandt

Osteopaat

_DSC3495.jpg

Walter
Van Gorp

Eutonie-pedagoog

PIT-berlaar-jdw-018 (1).jpg

Valentine
Persoons

Gezondheids-begeleider

Marnic.png

Marnic

Clarys

Eutonie-pedagoog

ves

ves

Home: Contact
CONTACT
 

 

Praktijk voor Integrale Therapie - Doelstraat 124 - 2590 Berlaar

info@groepspraktijkpit.be

 

 

 

 

 

 

 

Toon Van Brandt - Osteopaat

Osteopathie voor jong en ouders

Persoonlijk Integraal Traject

Valentine Persoons - Gezondheidsbegeleider

Voeding

Lichaamsmassage

Persoonlijk Integraal Traject

Walter Van Gorp - Eutoniepedagoog

Eutonie

ves

Marnic Clarys - Eutoniepedagoog

Eutonie

ves

_DSC3423.jpg
bottom of page