top of page

Eutonie

Zoals je eerder al kon lezen vertrekken we in de werking van Praktijk voor Integrale Therapie van een duurzame en integrale kijk op gezondheid en vloeit van daaruit onze missie verder om mensen te ondersteunen en te begeleiden tot een persoonlijke en bewuste stijl van leven. Een groeiend gezondheidsbewustzijn zien we als basis waarop de mogelijkheden tot een beter welbevinden zich tonen.

Dat (zelf)bewustzijn wekken, via zachte en lichaamsgerichte oefeningen om in voeling te zijn met jezelf en je omgeving, is wat eutonie kortweg met een mens kan doen. De term eutonie komt uit het Grieks en betekent 'de juiste spanning'. Wanneer mensen ervaren dat het leven, door al zijn gebeurtenissen (relatie, ziekte, werk, ...), hen uit balans trekt, kunnen fysieke en/of mentale klachten zich ontwikkelen. Omgaan met het leven wordt dan omgaan met spanning en pijn. Vanuit een zeer lichaamsvriendelijke attitude zet de eutonie als westerse bewegingspedagogie aan tot rust, tot verbinding, tot de juiste tonus om te komen tot meer innerlijke vrede en welzijn in eigen leven.

In de zomer van 2021 hebben we eutonie in onze praktijk geïntroduceerd, onder de vorm van een 6-daagse zomercursus begeleid door Therese Windels, de voordraagster van de eutonie voor volwassenen in Vlaanderen. Sindsdien heeft de samenwerking met Therese zich verder gezet, o.m. met een vervolgtraject op de zomercursus. Ondertussen is ook haar echtgenoot, Walter Van Gorp, als eutoniepedagoog werkzaam in P!T. Hij begeleidt en verzorgt de consulten eutonie op individuele basis.

Omdat het cursusaanbod eutonie slechts in beperkte groepjes kan plaatsvinden en Therese graag de fakkel doorgeeft aan de nieuwe generatie eutonie-pedagogen, zullen volgende cursussen begeleid worden door Marnic Clarys, eutoniepedagoog en lid van Vereniging voor Eutonie vzw.

Voor meer info over eutonie als bewegingspedagogie en wat eutonie mogelijk voor jou kan betekenen, verwijzen we ook graag naar onderstaande links:

_DSC3484.jpg
_DSC3457.jpg
_DSC3565.jpg

CURSUSAANBOD

P!T  - 4-daagse basiscursus EUTONIE

 

In de basiscursus eutonie leer je lichaamsbewustzijn creëren door aandachtig en fijnzinnig naar je lichaam te luisteren en mildheid op te brengen bij het voelen van eigen grenzen in bewegingsvrijheid.

2 weekends van 9u30 tot 16u00

Gezonde lunch, drank, koffie, thee inbegrepen 

24-25 september en 1-2 oktober 2022

Kostprijs: € 390

De cursus gaat in kleine groep door - max. 6 pers.

Voor meer info en inschrijvingen contact opnemen met Toon Van Brandt (0472/701778) of Valentine Persoons (0470/573617) of stuur een mail naar info@groepspraktijkpit.be

Cursusaanbod

Tarieven

​Individueel consult: € 60

Walter Van Gorp

Eutoniepedagoog

ves

bottom of page