top of page

Massage

Massage is één van de oudste technieken om de doorbloeding in de lichaamsweefsels te stimuleren. Het is een methode om ongewenste spanning op te lossen en heeft meestal (soms pas nadien) een relaxerend effect. Zo heeft massage een invloed op zowel lichaam als geest en kan het de verbinding tussen beide terug versterken. 

Volgende massagetechnieken worden in Praktijk voor Integrale Therapie aangeboden:

RELAXERENDE LICHAAMSMASSAGE

Massage heeft een prikkelende werking zowel op lichamelijk, emotioneel als mentaal vlak. Door de mobilisatie van weefsels verhoogt de bloed- en lymfecirculatie en vermindert de spierspanning. De lichaamsweefsels worden beter gevoed en afvalstoffen worden efficiënter afgevoerd. Ook op het zenuwstelsel biedt massage een positief harmoniserend effect. De zachte technieken bij een relaxerende massage geven een ontspannen en rustgevend gevoel. 

VOETREFLEXZONEMASSAGE

Voetreflexzonemassage is een vorm van drukpuntmassage op de voet die evenwicht brengt in het gehele organisme van de mens. De massage induceert diepe relaxatie, vermindert stress, verbetert de bloed- en lymfecirculatie en revitaliseert de energie. Het zelfhelend vermogen wordt aangesproken waardoor deze massagevorm ook een sterke preventieve werking heeft.

PIT-berlaar-jdw-151.jpg

DIEPTEMASSAGE

Deep tissue of dieptemassage steunt op van oudsher bekende technieken om spierspanningen los te maken, bindweefselverklevingen op te heffen of inknellingen van gevoelszenuwen vrij te maken. De massage is doeltreffend bij zowel chronische als acute bewegings- en pijnklachten, bijvoorbeeld rugpijn, nekklachten, hoofdpijn, schouderproblemen, tenniselleboog, ...

Bij dieptemassage wordt diep op de spierstructuren ingewerkt om de doorbloeding en de lymfecirculatie te verbeteren. Om deze redenen is dieptemassage, naast de behandeling van spierpijnen, ook preventief toe te passen. Voor wie regelmatig zware inspanningen verricht bij sport of andere fysiek belastende activiteiten vormt dieptemassage een adequate methode om de spierwerking te verbeteren en blessures te voorkomen.

Valentine Persoons

Gezondheidsbegeleider

valentinepersoons@groepspraktijkpit.be

Voeding en leestijl

Tarieven

Massage​

  • voetreflexzonemassage (75 min):  € 70

  • relaxatiemassage (30-60-90 min): € 40 - € 65 - € 80

  • deep tissue massage (60-90 min): € 65 - € ​​85

Voedings- en leefstijladvies

  • eerste consultatie (90 min): € 80

  • opvolgconsultatie (60-90 min): € 65 - € 80

bottom of page